-tags

Page content

ontdek of jij de ziekte van lyme hebt

Heb ik de ziekte van Lyme?

heb ik de ziekte van Lyme

Wil jij weten of je de ziekte van Lyme hebt, lees dan dit blog aandachtig.

Er wordt tegenwoordig veel gewaarschuwd voor de teek. Want een beet van dit kleine beestje kan grote gevolgen hebben. Het vervelende is dat je lang niet altijd door hebt als je gebeten bent door een teek. Ook niet iedereen krijgt een “erythema migrans” de herkenbare rode ring die weken tot maanden zichtbaar kan blijven. Heb je zo’n rode ring dan is verder onderzoek niet nodig en kan de behandeling meteen starten. Eigenlijk heb je dan een geluk bij een ongeluk want des te eerder je met de behandeling kunt starten hoe groter de kans op succes is.

Testen

Ben je gebeten bent door een teek en je hebt deze verwijderd stuur deze dan op naar ProHealth zij kunnen dan onderzoeken of deze teek besmet is. Als je gebeten bent en er verschijnt geen erythema migrans is het toch verstandig om je te laten testen of je de ziekte van Lyme hebt opgelopen zeker als blijkt dat de teek besmet is. Na 3 tot 6 weken kan een Elisa test of een Western Blot test gedaan worden. Helaas zijn deze testen niet optimaal. Dus al is de test negatief dan is het nog steeds niet zeker of je de ziekte van Lyme hebt. Weet ook dat al heeft een teek nog geen 4 uur lang zich vastgebeten je toch al besmet kunt zijn.
Helaas hebben heel veel mensen niet door dat ze door een teek gebeten zijn. Op een gegeven moment krijgen ze allerlei klachten die vaak niet herkend worden door de arts. Je wordt naar allerlei specialisten gestuurd. Ook die vinden meestal geen oorzaak voor de klachten. Ze sturen je naar een psycholoog of je krijgt te horen dat je CVS hebt. Of gewoon de opmerking je moet er maar mee leren leven. Als dit voor jou herkenbaar is dan raad ik je aan om eens de vragenlijst van Dr. Richard Horowitz in te vullen. https://claritasprotocol.nl/lyme-checklist/Als deze test aangeeft dat de kans groot is dat je de ziekte van Lyme hebt dan is het verstandig je bloed te laten testen in Duitsland. De LTT test. Helaas wordt deze test niet vergoed en erkend in Nederland.

Behandeling

Wordt de ziekte snel ontdekt dan kun je geluk hebben dat de antibiotica kuur die je krijgt helpt. Let er wel op dat zo’n kuur ook je goede darmbacteriën aantast. Dus neem altijd naderhand een goede probiotica en zorg dat je voeding veel voeding bevat voor je goede darmbacteriën. We noemen dit prebiotica. Blijkt dat de kuur niet helpt of je hebt al veel langer de ziekte van Lyme dan raad ik je aan om naar een goede therapeut te gaan die zich verdiept heeft in de ziekte van Lyme.
Helmut heeft inmiddels de opleiding Orthomoleculair Lyme specialist gevolgd en kan je dus hierin begeleiden. Helmut zelf heeft ook de ziekte van Lyme en behandelt dus zichzelf ook. Hierdoor is hij ervaringsdeskundige en zal hij beter begrijpen wat jij doormaakt. Dus neem eens contact met hem op.

Comment Section

6 reacties op “ontdek of jij de ziekte van lyme hebt


Door Silvia op 8 juli 2019

Dank je dat je informatie geeft over een checklist. Zeker nu blijkt dat afwezigheid van de rode ring nog niets zegt over al dan niet besmet zijn.


Door Mieke op 9 juli 2019

Ja dit is een zeer handige checklist


Door Margriet op 12 juli 2019

Goede punten om naar te kijken. Denk dat velen hier baat bij hebben.


Door Mieke op 12 juli 2019

Dat hoop ik ook dat men er baat bij heeft


Door Kaat op 14 juli 2019

Handige checklist om je voorzorgen te nemen. Dank je wel Mieke.


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);