-tagsDe levenskracht van Astragalus! De levenskracht van Astragalus
De levenskracht van Astragalus!
8 september 2020 

De levenskracht van Astragalus!

De levenskracht van Astragalus!

In de Chinese geneeskunst wordt Astragalus al zo’n 5000 jaar gebruikt om het immuunsysteem te versterken. Maar ook je afweer tegen ziektekiemen te kun je er meer verhogen. Het wordt gezien als een van de meest potente kruiden op aarde en de wortels worden gebruikt om de energie en vitaliteit te verhogen. In China wordt Astragalus dan ook wel “levenskracht” genoemd. In Nederland staat Astragalus bekend als de vlezige hokjespeul. Die naam spreekt misschien minder tot de verbeelding, maar de werking van de plant is zeker ook voor de westerse maatschappij interessant.

Virusbestrijding met Astragalus

Er wordt tegenwoordig veel onderzoek gedaan naar Astragalus. Uit een van die onderzoeken blijkt dat de activiteit van de witte bloedcellen met 146% toeneemt. Daarom is Astragalus zeer zinvol bij virusinfecties. De werkzame stoffen van de Astragalus zorgen ook voor vernietiging van de viruswanden. Diverse studies zien dan ook een positief effect bij acute virale infecties, verkoudheid en griep.

Wat doet Astragalus nog meer?

De werkzame stof Triterpenoide is een organische verbinding die is afgeleid van een triperteen. Tripertenen hebben een stress verlagende werking, werken regulerend op het hormoonstelsel, beschermen de lever en hebben een gunstige werking op verlaging van de bloeddruk

De Polysachariden in Astragalus bestaan uit een groot aantal monosachariden. Het zijn complexe suikermoleculen die een regulerende werking op het immuunsysteem hebben.

Astragalus bevat ook Flavonoïden, dit zijn pigmenten die verantwoordelijk zijn voor de felle kleuren in groenten, fruit, kruiden en bladeren. Dit zijn krachtige antioxidanten die ook voor verwijding van de bloedvaten zorgen.

Dan is er nog het glucoronzuur: een stof die je lever gebruikt om toxinen te verwijderen.

Ook als je een antibioticakuur of chemokuur hebt gehad is Astragalus zeer zinvol omdat het je immuunsysteem hersteld.

Ook bij de ziekte van Lyme is het zeer zinvol om Astragalus in te zetten.

Kies de juiste Astragalus!

Het is belangrijk om te kiezen voor een goed product. Er is namelijk veel op de markt. Mijn voorkeur gaat uit naar de Astragalus van APB Holland. Dit pure Astragalus extract bevat 55% polysachariden en verder geen andere vul en bindmiddelen. En de capsules zijn voorzien van een coating die je maag passeert en pas opent in je darmen zodat de opname en werking van de Astragalus optimaal is en het je levenskracht geeft.

 

Gebruikte informatie:

https://www.natuurdietisten.nl/voedingsweerstand-tegen-ziektekiemen/

https://www.dekeuzevanleefff.com/WebRoot/StoreNL4/Shops/88669039/5F10/4D36/28ED/EBF5/02BC/0A0C/6D10/201E/Astragalus_digitaleBrochure.pdf

http://lymenatuurlijkgenezen.nl/astragalus.htm

Over de schrijver
Ik ben Hormoonfactor trainer en lifestyle coach. Ik ben nog bezig met een opleiding orthomoleculaire therapie. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen om zich gezonder en fitter te voelen.
Silvia
Door

Silvia

op 16 September 2020

Opnieuw interessante informatie en zeker in deze virustijd en naderende najaar een product om te onthouden.

Mieke
Door

Mieke

op 28 September 2020

Ik ben het zelf nu volop aan het gebruiken. Deels omdat ik flink verkouden ben en mijn schoonzusje positief is getest op corona. Ik heb de afgelopen tijd veel contact met haar gehad. Gelukkig ben ik zelf negatief getest.

Reactie plaatsen

We use cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down