Page content

article content

Het gevaar van rode gist rijst!

Is Rode gist rijst  beter als Statines?

Is er een gevaar bij rode gist rijst? Tegenwoordig hoor je vaak dat je beter Rode gist rijst capsules kan nemen dan Statines om cholesterol te verlagen. Dit veelal omdat het een natuurproduct is. Rode gist rijst bevat de stof Monacoline K. Dit is een natuurlijke statine. Ook statines bevatten deze werkzame stof.
Statines hebben veel bijwerkingen (1) zoals; spijsverteringsklachten, vermoeidheid, mentale klachten, spierproblemen maar ook is er meer kans op gewichtstoename, leverbeschadiging, nierziekte, hersenbeschadiging en diabetes type 2. Nu blijkt dat veel mensen die de supplementen slikken met Rode gist rijst last hebben van een aantal van dezelfde bijwerkingen. Vreemd is dit niet want de werkzame stof Monacoline K vind je in zowel statines als in Rode gist rijst.

Ook blijkt dat Rode gist rijst het Vitamine D en Ubiquinol(Q10) in het lichaam verlaagd. Deze stoffen zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid.
Dus Rode gist rijst is inderdaad een alternatief voor statines maar je zult ook moeten zorgen dat je extra vitamine D en Q10 binnenkrijgt.
Maar het pakt net als statines niet de oorzaak aan van een te hoog cholesterol.

Wat kun je zelf doen om je cholesterolspiegel te verlagen?

1) Ga gezonder eten (sommige voeding werkt cholesterol verhogend en sommige voeding werkt cholesterol verlagend.
2) Zorg voor voldoende lichaamsbeweging
3) Neem tijd voor ontspanning
4) Afvallen
5) Ondersteun dit met de inname van een supplement als Q10 met omega 3 van bijvoorbeeld Vitakruid. Dit blijkt uit onderzoeken(3)
6) zorg dat je voldoende Choline en Inositol binnen krijgt,eventueel door suppletie, voor een goede cholesterolspiegel
Als je dit toepast zal je cholesterol naar goede waarde gaan. Slik je al statines dan kun je in samenspraak met je arts deze gaan minderen.
Wil jij je cholesterol verlagen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken neem dan vrijblijvend contact met mij op. Het supplement van Vitakruid kun je ook via mij krijgen voor een gunstige prijs.
Extra informatie en studies:
(2) (Maki, Kevin C., et al. “Use of supplemental long- chain omega-3 fatty acids and risk for cardiac death: An updated meta-analysis and review of research gaps.” Journal of Clinical Lipidology (2017): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28818347)

Comment Section

0 reacties op “Het gevaar van rode gist rijst!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mieke
Ik ben Hormoonfactor trainer en lifestyle coach. Ik ben nog bezig met een opleiding orthomoleculaire therapie. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen om zich gezonder en fitter te voelen.