Page content

Weegschaal elke dag gebruiken? Wel of niet?

article content

Weegschaal elke dag gebruiken? Wel of niet?

 

 

Afvallen

Als je wilt afvallen zou je het liefst elke dag op de weegschaal gaan staan. Maar is dit wel slim?  Je ziet natuurlijk meteen dat het effect heeft wat je doet. Maar helaas schijn bedriegt.  Het is voornamelijk vocht wat je in het begin verliest. En als je dan vet gaat verliezen, verlies je vaak ook meteen spieren. Het voordeel van wel elke dag op de weegschaal staan is natuurlijk dat als je weer iets aankomt je dan vaak meteen weet waardoor het komt.

Hormoonbalansprogramma

Als ik jou ga begeleiden volgens het hormoonbalansprogramma kan het zijn dat je gewicht niet echt veel lager wordt maar dat je wel verbeteringen ziet aan je figuur. Dit komt omdat je niet alleen minder vet krijgt maar ook meer spieren. En spiermassa is zwaarder dan vetmassa. Je gewicht blijft dus per saldo gelijk maar je bent wel slanker en gezonder.

Het belangrijkste is dus om vet te verliezen. Het resultaat zul je zien in de spiegel en aan je kleding die te ruim gaat zitten. Ook kun je regelmatig je buikomvang meten. Dit is ook een goede manier om in de gaten te houden of het programma effect heeft.

Weegschaal

Maar wil je toch op een weegschaal gaan staan doe dit dan hooguit één keer per week. Kies voor deze wekelijkse meting een weegschaal die ook je vet, vocht, botmassa en spiermassa weegt zoals bijvoorbeeld een lichaamsanalyse weegschaal van medisana.

Wil jij aan de gang met het hormoonbalansprogramma neem dan contact met mij op.

Comment Section

12 reacties op “Weegschaal elke dag gebruiken? Wel of niet?


Door Kimberley op 26 september 2017

Kilo’s is maar een getal. Uiteindelijk gaat het erom dat je je goed voelt en fijn in je vel zit. Goed hoe je het aanpakt!


Door Mieke op 26 september 2017

Inderdaad, goed voelen is heel belangrijk. maar veel mensen hebben het idee dat ze zich pas goed kunnen voelen als ze die extra kilo’s kwijt zijn.


Door Aimee op 26 september 2017

Heel herkenbaar. Ik wil het liefste ook iedere dag op de weegschaal gaan staan 🙂


Door Mieke op 26 september 2017

Ik raad je toch aan om dit niet te doen. Het kan ook heel frustrerend werken.


Door Martiena op 26 september 2017

Ik ben niet heel gericht met mijn kilo’s bezig. Op dit moment zit ik heerlijk in mn vel en dat vind ik nu heel belangrijk


Door Mieke op 26 september 2017

Hoi Martiena, lekker in je vel zitten is zeker belangrijk. En fijn dat je niet met je gewicht bezig hoeft te zijn. Ik denk dat meer mensen dat zouden willen.


Door Bianca op 26 september 2017

Ik sta er bijna nooit op, misschien 3x per jaar ofzo. Ik kijk vooral naar mijn figuur, of daar iets aan veranderd is. Als mijn broeken beginnen knellen dan let ik wat meer op wat ik eet maar verder ben ik tevreden met mijn gewicht 🙂


Door Mieke op 26 september 2017

Je figuur en kleding zijn inderdaad meestal de beste controle.


Door Sjira op 26 september 2017

Als ik weer eens aan het afvallen ben, dan sta ik inderdaad dagelijks op de weegschaal. Heel irritant, maar dan moet het echt wat opleveren. Ik ben wel realistisch en weet dat het dan kan schommelen. Tja…


Door Mieke op 26 september 2017

Je buikomvang is alleen een veel betere maat als de weegschaal. Het duurt wel wat langer voor je daar wat ziet, maar het is wel blijvender.


Door Yvonne op 26 september 2017

Dank je goed om even bij stil te staan!


Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mieke
Ik ben Hormoonfactor trainer en lifestyle coach. Ik ben nog bezig met een opleiding orthomoleculaire therapie. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen om zich gezonder en fitter te voelen.
background: rgba(255, 255, 255, 0.73);